Translations from, to and within South Eastern Europe

На Саемот на книга во Лајпциг, седум автори од Македонија

.

15_kantar"Годинешното претставување на Македонија на Саемот за книга во Лајпциг, кој почнува од утре и ќе трае до 21 март, ќе биде најголемо досега..."

Кантар

Седум автори на Саемот на книгата во Лајпциг

.

13_dnevnik"Седум македонски автори ќе учествуваат на Саемот на книгата во Лајпциг од утре до 21 март. Во рамките на саемските програми „Кафе Европа“, „Фокус Југоисточна Европа“ и „Балкан рокс“ ќе настапат Влада Урошевиќ, Лилјана Дирјан, Никола Маџиров, Владимир Јанковски, Роберт Алаѓозовски, Милан Мијалковиќ и Катарина Урбанек..."

Дневник

Најмногубројно гостување на македонски писатели во Лајпциг

.

09_vesnik"Саемот на книга во Лајпциг годинава одбележува дваесет години од програмата „Лајпциг чита", а земја-гостин е Србија..."

Невена Поповска, Утрински весник

"Скопје - светското копиле" промовирана во Лајпциг

.

16_forum"Годинешното претставување на Македонија на Саемот за книга во Лајпциг, кој почнува на 16 март и ќе трае до 21 март, ќе биде најголемо досега, со најголем број писатели кои ќе земат учество во разните програми и манифестации на Саемот..."

Силвана Жежова, Форум

Саем на книга во Лајпциг

.

14_a1"Македонското издаваштво на големите саеми на книга како оној во Франкфурт се презентира естрадно и парадно, велат писателите кои ќе се претстават на саемот на книга во Лајпциг..."

Александра Бубевска, a1.com.mk

project partners

traduki partners 2014 d